vrijdag 1 juli 2022

Tour de France

72 Centraal station Malmö

Dit is het centraal station van Malmö. Nadat we nog even wat gedronken hadden hebben we de trein terug naar Kopenhagen genomen. Het was erg druk in de trein. Veel Zweden gingen naar Kopenhagen om daar de start van de Tour de France mee te maken. De trein stopte ook bij het nogal grote vliegveld van de Deense hoofdstad en blijkbaar wordt dat ook veel gebruikt door mensen uit Zweden.

20220701 Tour de France 01

In Kopenhagen zijn we zeiknat geregend op onze tocht door de drukte van het station naar ons hotel dat vlakbij de finish van de touretappe lag.

20220701 Tour de France 13

Ik had niet zo'n zin in al die nattigheid en heb in de hotelkamer op de TV de tour een beetje gevolgd. Ik de kletsnatte straten zag je nogal wat renners onderuitgaan, maar de meesten haalden toch ongeschonden de finish. De tour leefde enorm in Denemarken en op dat moment konden we nog niet weten dat er uitgerekend dit jaar een Deense winnaar zou komen. Arjan is nog even gaan kijken en heeft een renner op de foto gezet die direct na de finish wordt geïnterviewd. Achter een hek zag hij Frans Timmermans en Herman van der Zandt staan. Die zijn dus ook op de foto gezet terwijl ze recht in de camera keken.

20220701 Tour de France 08

Voor de avond hebben we gereserveerd in een gay friendly restaurant. In het restaurant kwam een vreemd geklede man binnen. Iedereen leek te weten wie het was behalve wij. Het was de Duitser Dieter Senft die bekend staat als de tourduivel.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populairste berichten