donderdag 30 juni 2022

Cirkelbroen

033 Uitzicht havengebied

De volgende ochtend zijn we na het ontbijt eerst met de metro naar station Gammel Strand gegaan, dat in het Deens Oud Strand betekent. Dit metrostation licht vlakbij het parlementsgebouw. Wij zijn eerst een stukje doorgelopen naar het havengebied. Hierboven het uitzicht op de oostelijk kades van de haven. Op de andere foto is tussen enkele andere gebouwen de toren van het oude beursgebouw te zien. De toren laat vier in elkaar gedraaide drakenstaarten zien.

026 Toren beursgebouw

Er zijn in het centrum van Kopenhagen maar twee bruggen tussen het centrum en het Christianshavn stadsdeel. Daarnaast is er een veerdienst die diverse plekken aan beide kanten van het water aandoet. 

002 Knippelsbro

Cirkelbroen

Cirkelbroen (The Circular Bridge) is een voetgangersbrug ontworpen door de Deens-IJslandse kunstenaar Ólafur Elíasson die ook verantwoordelijk is voor Your rainbow panorama op het ARoS museum in Aarhus. De brug bestaat uit vijf met elkaar verbonden cirkelvormige platforms, die allemaal een mast met staalkabels hebben. Deze moeten associaties oproepen met zeilschepen.


012 Cirkelbroen 
016 Cirkelbroen017 Cirkelbroen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populairste berichten