dinsdag 28 juni 2022

Eerste stadswandeling

Het vliegtuig vertrok iets te laat, maar kwam toch vrijwel op tijd aan in Kopenhagen. Bij onze hotelboeking was een taxiritje vanaf het vliegveld inbegrepen. Direct na de landing kregen we een sms met de naam van de chauffeur, een voornaam + één letter van zijn achternaam. Toch leek het geen crimineel. Het was een vriendelijke man die ons netjes bij ons hotel afzette. We waren te vroeg voor het inchecken in het hotel, maar konden wel onze bagage alvast in een bagageruimte achterlaten. 

K49 WIDE Ascot hotel

We zijn de stad in gelopen om alvast de omgeving van het hotel te verkennen.

004 Thermometer op Rådhuspladsen

Aan de gevel van één van gebouwen op het Rådhuspladsen was een thermometer bevestigd. De thermometer gaf 20 °C aan. Voor het gevoel was het wat warmer.

Rådhuspladsen

005 Stadhuis 

Het meest markante gebouw op het grote Rådhuspladsen is het stadhuis dat ook nog steeds in functie is. Verder waren op het plein de voorbereidingen voor de start van de Tour de France in volle gang. Op een zuiltje werd afgeteld naar het startmoment die op het moment van deze foto nog 3 dagen en ruim 3 uur op zich zou laten wachten. 

034 Tour de France

We zijn via de H.C. Andersens Boulevard zijn we naar de Langebro gelopen. De Langebro is één van de twee verkeersbruggen die het centrum van de stad verbinden met de meer oostelijk gelegen stadsdelen zoals Christianshavn. Aan beide kanten van de brug waren hier zwemgelegenheden in het water gebouwd.

045 Foto vanaf Langebro044 Foto vanaf Langebro

Op de volgende foto het uitzicht in de andere richting. De brug die je hier ziet is een voetgangersbrug.

047 Foto vanaf Langebro

Daarna zijn we teruggelopen in de richting van Rådhuspladsen. Onderweg kwamen we langs het Ny Carlsberg Glyptotek museum. Dit museum is opgericht door de bierbrouwer Carl Jacobsen en is vernoemd naar zijn brouwerij. In het museum staan veel beeldhouwwerken en er hangen veel impressionistische schilderijen. We zijn er niet aan toe gekomen om dit museum te bezoeken.

058 Ny Carlsberg Glyptotek

Op de Dantes Plads zagen we achter een stel auto's een merkwaardig 'kunstwerk' staan met onder andere een opgestoken middelvinger. Het blijkt een protest te zijn tegen de bouw van een parkeergarage op het tamelijk groene plein.

056a Beeldengroep Dantes Plads

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populairste berichten