zondag 10 juli 2022

Grote Beltbrug

Op zondag 10 juli zijn we van Odense naar Roskilde gereden. En daarmee waren we weer terug op het eiland Seeland waar onze reis was begonnen. We hebben een tussenstop ingelast bij de Grote Beltbrug die de eilanden Funen en Seeland met elkaar verbindt. Aan de Seelandse kant kom je als je de snelweg verlaat bij een kleine parkeerplaats en kun je naar een paar mooie uitkijkpunten lopen ten zuiden en ten noorden van de brug. Het was prachtig zonnig weer op deze dag en in en rond het water waren flink wat watervogels te zien. Er zwommen veel eidereenden (stompe snavel), maar er zat ook een middelste zaagbek (dunne scherpe snavel) tussen. Aan de waterrand stond een bonte strandloper, te herkennen aan de zwarte buikvlek.

009a Eiders en een middelste zaagbek046a bonte strandloper

De Grote Beltbrug bestaat uit twee bruggen die in het water op het eilandje Sprogø bij elkaar komen. Hieronder is het stuk van de brug te zien tussen dat eilandje en Seeland. Op dit traject rijden er alleen auto's over de brug, de treinen gaan via een tunnel naar Seeland. Tussen Funen en Sprogø rijden ook de treinen over de brug.

032 Grote Beltbrug

Hier zijn we onder de brug door gelopen en staan we aan de noordzijde.

057 Panorama Grote Beltbrug


076 Grote Beltbrug

Boven nogmaals de Grote Beltbrug. We zijn daarna nog een klein stukje in noordelijke richting gelopen om te genieten van het uitzicht vanaf de klif op de foto.

060 Uitzicht bij Grote Beltbrug

Op het pad naar de klif zat een zandhagedis. Het is een vrouwtje, de mannetjes zijn grotendeels groen.

099a Zandhagedis

We hadden de auto bij het water staan en op een steen naast de auto zat een bonte kraai. In Nederland is de bonte kraai een nogal zeldzame verschijning, in Denemarken hebben we er een heleboel gezien.

104a Bonte kraai

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populairste berichten