woensdag 6 juli 2022

Poskær Stenhus

058 Poskær StenhusK18 Poskær Stenhus

Onze volgende bestemming was Poskær Stenhus, een hunebed met een steencirkel er omheen. Toen de TomTom aangaf dat we gearriveerd waren zagen we niets dat leek op een hunebed of steencirkel. Jammer dan, een stukje doorrijden, keren en verder naar de volgende bestemming was het idee. Toen ik een zijstraatje in boog om te keren zag ik in een ooghoek een hunebed en een steencirkel. Er was ook een parkeerplaats bij, een paar honderd meter verder dan waar de TomTom ons wilde laten stoppen. Het is geen groot hunebed en ook de steencirkel is niet heel indrukwekkend, maar het was zeker leuk om dit even mee te pikken. De ronde grafheuvel werd gebouwd door boeren uit het stenen tijdperk tijdens de periode die de trechterbekercultuur wordt genoemd. In sommige graven uit die tijd zijn trechtervormige bekers gevonden.

049 Poskær Stenhus061 Poskær Stenhus

Op de volgende foto het uitzicht dat typerend is voor een groot deel van Denemarken. Een beetje heuvelachtig en groen.

052 Poskær Stenhus

Het was mooi weer toen we bij het hunebed stonden. Zonnig en een aangename temperatuur. Er stond wel een harde wind en bij de stenen stond een vriendelijk ogende man.

055 Poskær Stenhus

Eigenlijk hadden we nog een derde plek in Mols Bjerge op de planning staan, maar omdat de dag al flink gevorderd was hebben we die tussenstop niet in ons schema opgenomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populairste berichten