zondag 3 juli 2022

Møns Klint

037 Møns Klint051 Møns Klint

De krijtrotsen van Møns Klint zijn nog indrukwekkender dan die bij Stevns Klint. Je kunt vanaf het bezoekerscentrum een aantal wandelingen doen. Wij kozen voor nummer 4 met een optie om die te combineren met 5. Je begint dan met een wandeling door de bossen boven langs de kliffen en na ruim een kilometer daal je via een trap af naar zeeniveau. Tijdens de wandeling kom je langs een aantal uitkijkpunten. Je loopt dan langs de waterrand terug in de richting van het Geocenter.

K10 Møns Klint

Bij de uitkijkpunten zie je mensen als kleine stipjes over het strand lopen.

043 Møns Klint
055 Trap Møns Klint

Na een tijdje kom je bij een lange trap die je naar het strand brengt. Het is een smal strand, maar we hebben nergens natte voeten opgelopen.

061 Møns Klint
065 Panorama Møns Klint

Het water stond nogal hoog, zodat er hier en daar maar een smal randje overbleef om te lopen.

090 Panorama Møns Klint

066 Møns Klint

Als de zon op de rotsen schijnt zie je pas goed hoe licht van kleur ze zijn. Op een gegeven moment kwamen we weer bij een trap uit die naar het bezoekerscentrum leidde. Eigenlijk hadden we nog een stuk door willen lopen, maar door het hoge water was dat niet mogelijk.

087 Møns Klint073 Zeilboten bij Møns Klint

We zijn daarom via de lange trap naar boven gelopen. Het was weer prachtig weer en we kwamen behoorlijk bezweet boven aan. Na een verfrissend drankje zijn we naar het Geocenter gegaan. Daar hebben we een deel van een film over het heelal en het ontstaan van ons zonnestelsel gezien. Tot slot hebben we een 3D-film over dino’s op Antarctica gezien. Dat ging een beetje vreemd, op het tijdstip waarop de film zou beginnen zagen we niemand. Arjan heeft iemand aangesproken en die is de jongen die de film aan moest zetten gaan zoeken. We hadden koptelefoons om de film in het Engels te kunnen volgen, maar we hadden geen idee waar we die op aan moesten sluiten. Maar het was toch best een leuke film.

094 Film geocenter Møns Klint

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populairste berichten