woensdag 29 juni 2022

Nyhavn

126 Nyhavn

20220629 Nyhavn 1 

Een tweede plek die kenmerkend is voor Kopenhagen en vaak te zien is in reisgidsen en andere publicaties over de stad zijn de kleurrijke panden van Nyhavn, een niet zo heel lange gracht die een vertakking van de haven is. Het ziet er mooi uit op de foto, maar het is er erg druk en toeristisch en het is niet veel meer dan een lange rij (dure) vreetschuren. Maar het is wel fotogeniek, zeker op zo'n mooie zonnige dag.

133 Nyhavn
138 Panorama Nyhavn

Aan het eind van Nyhavn kom je op een groot plein, Kongens Nytorv, hetgeen zoiets als Nieuw Koningsplein betekent. Normaal een plein met plantsoenen en veel ruimte om te lopen, nu was het helemaal ingepakt voor de aankomende Tour de France. Je kon alleen om het plein heen lopen. Een van de gebouwen aan dit plein is het Koninklijk theater. 

160 Kongens Nytorv093a Tour de France koorts in Kopenhagen180a Det Kongelige Teater

Onder dit plein zit het grootste metrostation van de stad. Het is het enige metrostation waar alle vier de lijnen van Kopenhagen langskomen.

167 August Bournonvilles Passage

Links van het theater ligt de August Bournonvilles Passage, vernoemd naar een Deense balletmeester uit de negentiende eeuw. Het gebouw dat de straat overspant vormt de verbinding tussen het theater en de uitbreiding aan de andere kant van de straat. Het plafondgewelf boven de doorgang is versierd met mozaïeken.

169 August Bournonvilles Passage

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populairste berichten