dinsdag 12 juli 2022

Den Blå Planet

018 Panorama Nationaal aquarium

Na een laatste nacht in een appartement in het dorpje Nærum net ten noorden van Kopenhagen was onze laatste vakantiedag aangebroken. We moesten voor 10 uur uitchecken en ons vliegtuig naar Amsterdam vertrok pas om 16.25 uur. We zijn eerst naar het Nationaal Aquarium Denmark gereden met als doel een paar uurtjes stukslaan en uitgebreid ontbijten in het restaurant bij het aquarium. We hadden op de website gezien dat er prima ontbijtopties waren. Helaas bleek de menukaart onlangs vernieuwd te zijn en bleek het restaurant later open te gaan. Geen ontbijt dus deze dag.

Tickets aquarium

De parkeerplaats van het aquarium ligt aan het water en je hebt er een prachtig uitzicht op de Sont. Ook hier was inmiddels een eerste windmolenpark gerealiseerd, er zullen er ongetwijfeld meer volgen.  

007 Uitzicht vanaf parkeerplaats Nationaal aquarium014 Windmolenpark013 Uitzicht vanaf parkeerplaats Nationaal aquarium

In de verte was de Turning Torso uit Malmö zichtbaar.

011 Uitzicht vanaf parkeerplaats Nationaal aquarium richting Malmö

Hier een fotomomentje met een witte haai op de achtergrond. We hebben dit soort aquaria eerder in een aantal steden bezocht en het is eigenlijk overal ongeveer hetzelfde. Een aantal kleine aquaria, een paar grote en ergens een glazen tunnel waar je doorheen loopt. Op zichzelf best leuk, maar het nadeel is dat het bij dit soort attracties stikt van de kleine krijsende kinderen en ouders die meer aandacht hebben voor hun telefoon dan voor hun kroost.

20220712 Aquarium 1

072 Gewone koraalduivel

Hierboven een gewone koraalduivel, een giftige vis die vooral voorkomt in de Indische Oceaan en de Stille Oceaan. Hieronder een vossenkopvis die net als de koraalduivel voorkomt in de Indische Oceaan en de Stille Oceaan en ook giftig is.

067 Vossenkopvis

074 Blackspotted puffer

Hierboven een zwartgevlekte kogelvis en hieronder een gouden ring kogelvis. Dit is de grootste zoetwaterkogelvis. De vis komt voor in rivieren en meren in Afrika.

022 Nationaal aquarium vissen Tetraodon mbu

Op de volgende foto een paar arapaima's, grote zoetwatervissen uit het Amazonegebied. De vissen zijn pas na 30 jaar geslachtsrijp.

057 Arapaima

De rodezeedoktersvis komt inderdaad in de Rode Zee voor.

070a Rodezeedoktersvis

Hieronder een meerval, er zijn een heleboel soorten meervallen en ze kunnen wel een paar meter lang worden.

056 Meerval

De gouden gifkikker is een van de giftigste diersoorten op aarde. Deze kikkers komen alleen in Colombia voor. Het is ook een van de grootste pijlgifkikkers met een lengte van 5 tot 6 centimeter. De vrouwtjes zijn groter dan de mannetjes.

046a Phyllobates terribilis

Hoe klein de meeste gifkikkers zijn zie pas goed op de foto met een driekleurige gifkikker die op de grond tussen de bladeren zit. Deze beestjes worden maximaal 2,5 cm lang en zijn in het wild alleen in Ecuador te vinden.

035 Driekleurige gifkikker

De kroonduif is een grote duif uit Nieuw-Guinea die bijna altijd op de grond is te vinden en bijna nooit vliegt. 

033a Kroonduif

De vlinders zijn rode postbodes, ze leggen elke dag dezelfde route af langs dezelfde planten. In de besloten omgeving van dit aquarium hebben ze weinig andere mogelijkheden.

045 Vlinders

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populairste berichten