woensdag 29 juni 2022

Rosenborg Slot

242 Rosenborg Castle 

In het park bij het Rosenborg Slot hebben we geluncht. Je kon daar lekker buiten in de schaduw zitten in een tuin. Ze waren wel erg traag, maar de kwaliteit van de broodjes was prima. Vanuit het park heb je een mooi uitzicht op het kasteel. In de gracht rond de burcht zwommen heel veel karpers. Het park heet Kongens Have, koningstuin.

209 Vissen bij Rosenborg Castle

Het Rosenborg Slot is een koninklijk Paleis dat is gebouwd door Christian IV, de koning die ook verantwoordelijk is voor de hiervoor beschreven wijk Nyborg. Omdat we tijdens de reis een heleboel kastelen zouden zien hebben we ervoor gekozen om er maar een paar echt te bezoeken. Ze staan allemaal vol met oude meubeltjes en er hangen massa's familieportretten aan de muren en als je niet uitkijkt krijg je een overdosis van die ouwe meuk.

213 Rosenborg Castle225 Rosenborg Castle

Hieronder een aalscholver op een muur bij de slotgracht.

219 Aalscholver

Aan de oostzijde van het kasteel is een rozentuin aangelegd. In deze tuin staat een beeld van koningin Caroline Amalia, de tweede vrouw van Christiaan VIII.
Denemarken heeft een lange geschiedenis als koninkrijk. Er is een lijst van koningen bekend vanaf de tiende eeuw, maar ook er zijn ook diverse bronnen die melding maken van koningen uit nog vroegere periodes. In die lange rij van koningen is de huidige vorst Margarethe II pas de tweede vrouw op de troon in Denemarken. Tot de jaren vijftig van de vorige eeuw was de troon altijd voor de oudste zoon. De eerste vrouw op de troon was Margarethe I in de veertiende eeuw. Zij volgde haar eigen zoon Olaf op die al op tienjarige leeftijd koning was geworden en op zijn zestiende overleed.

247 Caroline Amalie Koningin Caroline Amalia
249 Rosenborg Castle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populairste berichten